Het hallucinante verschil in cijfers voor Gent in Ghelamco Arena en op verplaatsing

25 september 2019 18:50

Het verschil tussen KAA Gent thuis en op verplaatsing is tot op heden een bijzonder groot verschil. Het is zelfs een beetje hallucinant aan het worden.

De cijfers in eigen huis zijn fantastisch te noemen. De Buffalo's speelden dit seizoen al acht wedstrijden en ... wonnen die allemaal. Als ze dat tegen Kortrijk en Waasland-Beveren nog eens doen, dan breken ze zelfs het clubrecord.

Viitorul, Eupen, Larnaca, Oostende, Rijeka, Cercle Brugge, KV Mechelen en Saint-Étienne vonden al hun Waterloo in de Ghelamco Arena, met dank ook aan de fantastische fans in het eigen Gent. Bovendien was het ook vaak met meer dan een doelpunt verschil.

De totale cijfers zijn hallucinant in de eigen Ghelamco Arena: 28 gemaakte doelpunten, 9 tegendoelpunten en dus 24 op 24. Het staat in schril contrast met de punten op verplaatsing, waar het véél minder is voor de Buffalo's tot op heden.

Op verplaatsing speelden de Gentenaars dit seizoen al zes wedstrijden en daarvan werd er ... geen enkele gewonnen. Vier keer werd gelijkgespeeld, twee keer verloren. Goed voor 4 op 18 en een doelsaldo van zeven gemaakte goals en negen tegendoelpunten. In Aalst dan toch maar de eerste uitzege? 

Aernout Van Lindt

Beker van België \\ KAA Gent \\ Eendracht Aalst
 
 
Reacties.