De analyse van de coaches: "Degelijke prestatie" vs "Probeerden de match snel te beslissen"


Foto: © photonews 25 september 2019 23:49

STVV was als eersteklasser en thuisploeg favoriet om door te stoten in de beker van België, maar OHL bood veel weerwerk. Geen van beide coaches kon dus echt teleurgesteld zijn na de match.

Vincent Euvrard zag dat zijn team kansen had om zelf te winnen, maar gaf na de partij ruiterlijk toe dat de zege voor STVV verdiend was. "In het begin van de tweede helft hadden wij het momentum. We dwongen hen tot een aantal slordigheden en op een gegeven moment kwamen we in een overtalsituatie en dat had een kantelpunt in de match kunnen zijn, maar daarna pakten zij de match in handen."

Uiteindelijk trok de eersteklasser aan het langste eind. "Een dag minder recuperatie, kunstgras en dan nog eens de extra kwaliteit die STVV in de rangen heeft, dat heeft het verschil gemaakt. We probeerden ons terug in de match te knokken, maar dan viel de bal net niet juist. We kunnen wel terugblikken op een zeer degelijke prestatie."

Geslaagde avond

Marc Brys had de beslissing liever binnen de reguliere speeltijd zien vallen. "We waren gewaarschuwd, want we stonden tegenover de leider in 1B en dat was er ook aan te merken. We probeerden de match snel te beslissen, maar het schot van Acolatse strandde op de paal. Het is jammer dat we de kansen niet sneller konden afmaken en dat we nog verlengingen nodig hadden."

"2-0 gewonnen en ik heb de kans gekregen om enkele nieuwe jongens aan het werk te zien. We kunnen wel spreken van een geslaagde avond", aldus Brys, die nu aan de derby van zaterdag kan beginnen denken.

Beker van België \\ Sint-Truiden \\ OH Leuven
 
 
 
Reacties.