Nieuw stadion Charleroi: "Renovatie heeft geen zin meer, naar voorbeeld van Gent"

25 september 2019 09:58

Charleroi wil de volgende stap zetten. De Carolo's zijn financieel gezond, maar willen vooruit. Mehdi Bayat geeft meer uitleg over het stadiondossier dat op zijn bureau ligt.

Het huidige stadion is verouderd. "We hebben de voorbije jaren al een paar miljoen geïnvesteerd om het Stade du Pays de Charleroi aan te passen, maar het stadion helemaal renoveren heeft geen zin", zegt Bayat in HLN.

"Naar het voorbeeld van AA Gent, gaan we voor een nieuwbouw met een capaciteit van 20 à 22.000 plaatsen. De betrachting is een bezetting van 40 weekends op 52. Deels voor onze thuismatchen, deels voor concerten of andere evenementen. Tonen hoe de constructie er zal uitzien, kan ik nog niet."

En het gaat een stadion worden dat eigendom is van de club. "Een kostenplaatje hebben we er wel al opgeplakt: 60 miljoen via een lening op lange termijn die de club zal aangaan. Dat kunnen we ons veroorloven, want de club - virtueel failliet in 2012 - is nu financieel gezond. Aan het stadsbestuur vragen we enkel de aanleg van de wegen en de parkings te bekostigen."

Johan Walckiers

Beker van België \\ Charleroi \\ Rupel Boom
 
 
Reacties.