Teambuilding ontspoort volledig bij ploeg van Cocu: twee arrestaties en speler out voor het hele seizoen

26 september 2019 20:20

Het zijn niet de meest prettige tijden voor Phillip Cocu. De Nederlander is sinds deze zomer aan de slag bij Derby County in The Championship. Zijn ploeg wist voorlopig slechts tweemaal te winnen en staat pas 18de. Een teambuilding moest de zaken verhelpen, maar dat draaide even anders uit.

De meesten hielden het nochtans op een rustig etentje in een restaurant tot omstreeks 20u. Drie spelers konden nog wel een verzetje gebruiken: Mason Bennett, aanvoerder Richard Keogh en Tom Lawrence. Keogh reed mee met Lawrence, Bennett stapte in zijn eigen wagen.

Zowel Bennett als Lawrence waren echter al ruim boven hun theewater met nefaste gevolgen: ze reden mekaar aan. Van hun Range Rover Sport en Mercedes GLC bleef niet veel meer over. Beide heren werden aangehouden voor rijden onder invloed. Keogh werd afgevoerd met een zware knieblessure en is out voor de rest van het seizoen.

Intern onderzoek

Uiteraard zijn ze er bij Derby niet over te spreken. "De spelers die betrokken waren bij het incident worden betrokken bij een intern onderzoek door de club en worden sowieso verwacht om gemeenschapswerk te doen." klinkt het in een statement op de clubsite. "De drie spelers die over de schreef gingen, kunnen zich verwachten aan een harde straf, maar zullen wel geholpen worden in hun revalidatie en terugkeer in het team."

Kevin Vanbuggenhout

Derby County
 
 
Reacties.