Sterkhouder Red Bull Salzburg valt uit met scheenbeenbreuk

26 september 2019 13:33

Red Bull Salzburg kende woensdag alle moeite van de wereld om Rapid Wien uit de beker te kegelen. De kwalificatie van de Oostenrijkse topclub werd echter overschaduwd door de scheenbeenbreuk die middenvelder Antoine Bernede opliep.

Red Bull Salzburg moest tot diep in de toegevoegde tijd van de verlengingen wachten om het verlossende winnende doelpunt te scoren bij Rapid Wien. De Europese tegenstander van Genk zag na amper een kwartier Antoine Bernede uitvallen na een hard contact met Stefan Schwab.

De Fransman werd naar het ziekenhuis gebracht en daar stelden de artsen een scheenbeenbreuk vast. Bernede komt voor Nieuwjaar al zeker niet meer in actie. De middenvelder kende na zijn tranfser vorige winter van PSG naar Oostenrijk een moeilijke aanpassingsperiode, maar miste dit seizoen onder Jesse Marsch nog geen minuut.

Dader Stefan Schwab was zich achteraf tegenover de Oostenrijkse journalisten van geen kwaad bewust. "Het was een fout, maar die was zeker geen gele kaart waard. Ik vind het erg dat Bernede een breuk opgelopen heeft. Op de beelden zie je echter duidelijk dat het een onopzettelijk contact was." Iets voorbij het uur mocht Schwab na een fout op Zlatko Junusovic met een tweede gele kaart vroegtijdig de douches opzoeken.

Johan Walckiers

Champions League \\ Rapid Wien \\ Red Bull Salzburg
 
 
Reacties.