Vadis Odjidja reageert na niet-schorsing en legt uit waarom hij speelde tegen Eendracht Aalst, Thorup looft beroepsernst

26 september 2019 06:33

KAA Gent nam het woensdagavond op in het Pierre Cornelisstadion van Eendracht Aalst met een volledig andere ploeg als de voorbije twee competitiewedstrijden en de wedstrijd in de Europa League. Behalve dan ... Vadis Odjidja, die wél in de basis begon.

Vadis Odjidja werd afgelopen zondag uitgesloten tijdens Zulte Waregem - AA Gent, maar de Geschillencommissie sprak hem dinsdag vrij. Toch verscheen hij aan de aftrap en kreeg hij dus geen rust, zoals de rest van de basisploeg.

"Hij speelde een uur lang ernstig mee en toonde aan dat het geen oefenmatch was, maar een echte wedstrijd met inzet. Dat was mooi om te zien", aldus Jess Thorup over zijn middenvelder en aanvoerder van de Buffalo's.

Geen schorsing

"We moesten nog naar de Bond gaan om te weten hoe het zat met mijn schorsing, dus trainde ik al mee voor de bekerwedstrijd. Ik had er met de coach over gepraat en wilde sowieso deze wedstrijd spelen, wat er ook zou gebeuren", gaf Odjidja zelf aan.

"Uiteraard ben ik blij dat we doorgaan, dat was het belangrijkste van deze wedstrijd. Net zoals ik blij was dat mijn schorsing uiteindelijk teniet werd gedaan. Ik vond drie speeldagen sowieso een zwaar voorstel, zeker als je het vergelijkt met andere voorstellen van drie speeldagen die toch veel zwaarder waren."

Aernout Van Lindt

Beker van België \\ KAA Gent \\ Eendracht Aalst
 
 
Reacties.