Kompany vraagt nog wat tijd: "Niemand beseft hoeveel werk we erin steken"


Foto: © photonews 27 september 2019 06:00

Ze moeten erdoor, hoe lang het ook duurt... Vincent Kompany is niet van plan om zich te gaan aanpassen omdat de resultaten blijven tegenvallen. Nee, ze gaan het erin pompen tot het lukt.

Dat Marc Coucke en Michael Verschueren wat zenuwachtig worden is normaal. De voorzitter was deze week op Neerpede en er werd één en ander doorgesproken. Coucke wil resultaten beginnen zien. Maar Vincent Kompany laat zich niet opjagen. Hij gaat zijn filosofie niet overboord werpen.

Kompany ziet alvast geen fysiek probleem. "Nee, in Brugge liepen we nog zeven kilometer meer dan Club. We lopen meer dan bijna elke andere ploeg in de JPL. Maar misschien is het een mentaal probleem. Het grootste probleem is echter dat we niet volwassen zijn als ploeg. We werken elke dag aan de details: tweede ballen, stilstaande fases, druk zetten, opbouwen... Ik zet ook veel in op individueel werk. Ik wist dat dit tijd kon vergen. De andere ploegen zijn immers al gerodeerd", aldus Kompany.

Denk je dat ik niet weet dat er resultaat moet komen? Ik won de afgelopen jaren meer dan anderen in heel hun carrière

De filosofie moet de stijl van Anderlecht terugbrengen. "Die filosofie is helemaal anders dan de voorgaande jaren. De buitenwereld begrijpt niet hoeveel werk we erin steken om te spelen zoals wij spelen. We gaan daarmee doorgaan, zonder compromissen te sluiten. Maar het vraagt tijd en veel energie."

Ondertussen vallen de resultaten wel zwaar tegen en dat kan ook niet blijven duren. "Denk je dat ik dat niet weet? Ik speel al sinds mijn zesde voor Anderlecht. Ik heb de afgelopen jaren meer gewonnen dan anderen in hun hele carrière. Maar niemand beseft hoeveel werk wij hier verrichten. We zoeken geen excuses, maar we moeten opbouwen. We moeten resultaten halen ook en dat is nog het moeilijkste, want de verwachtingen zijn enorm. We kunnen niet winnen met slecht spel, want anders vraagt men me ook waarom."

Beker van België \\ Anderlecht \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.