"Waanzinnig": Ook Buffalo's waren onder de indruk van Aalsterse sfeer, supporters kwamen met kristalhelder spandoek

28 september 2019 08:30

Eendracht Aalst ging dan wel ten onder in de Beker van België tegen KAA Gent, de sfeer mocht er méér dan wezen.

Eendracht Aalst speelde nog eens voor een vol huis tegen KAA Gent en ondanks de 0-4 genoten de supporters met volle teugen van de wedstrijd tegen de Buffalo's. De Ajuinen kwamen met het nodige vuurwerk, een vlaggenactie en een prachtig spandoek voor de start van de wedstrijd om hun honkvastheid in Aalst nog eens te benadrukken.

"Het zijn de supporters die de aanzet gaven tot een mooie avond en de spelers zijn daarin gevolgd. Het was echt genieten", was ook coach Bart Van Renterghem tevreden ondanks het teleurstellende resultaat in het Pierre Cornelisstadion.

Met zo'n geweldige sfeer was het niet evident voor mijn spelers

"Voor ons was het zaak om te genieten, ook al moesten we veel meters afleggen. We hebben ervoor gevochten", pikte Gianni De Neve in. "En de supporters hebben de rest gedaan, het was een leuke sfeer."

Ook bij Gent waren ze onder de indruk: "Dit was een leuke verplaatsing met veel sfeer op de tribunes", aldus Colin Coosemans. Of zoals Jess Thorup het omschreef: "Met zo'n geweldige sfeer was het ook niet evident voor mijn spelers om die wedstrijd aan te vatten, maar ze hebben de tegenstander meteen onder druk gezet.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ 2e amateurliga B \\ KAA Gent \\ Eendracht Aalst
 
 
Reacties.