Opvallend: politie van Sint-Truiden spreekt statement STVV-voorzitter tegen

29 september 2019 23:30

Het is een weekend geworden van supportersincidenten en die aanzet werd hiervoor gegeven in de Limburgse derby tussen STVV en Genk. De Truienaars haalden nog een 0-3 op nadat de partij even was stilgelegd door toedoen van hun eigen supporters. Aan het einde maakten de Genk-fans het dan te bont.

Inmiddels hebben de betrokken partijen reeds gereageerd op de incidenten. De voorzitter van STVV liet weten hoe hij er tegenaan kijkt, KRC Genk stuurde een officieel statement de wereld in. Ook de Truiense politie komt nu met een mededeling over de gebeurtenissen.

De politiediensten laten weten dat diegenen die schuldig zijn aan buitensporig gedrag geïdentificeerd zullen worden op basis van camerabeelden. Er zullen dan ook processen-verbaal opgesteld worden. Er werd geopperd dat de stopzetting van de wedstrijd er op aanbevelen van de politie was gekomen, maar dat blijkt niet te kloppen.

Onder meer de voorzitter van Sint-Truiden liet verstaan dat de match gestaakt werd omdat de politie oordeelde dat het de veiligheid niet meer kon garanderen. Daarom wil de lokale politie toch even de puntjes op de i zetten. "De beslissing om de wedstrijd stop te zetten is genomen door de scheidsrechter op het terrein", zo klinkt het.

Kevin Vanbuggenhout

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ STVV
 
 
Reacties.