Na het overleven van doodschop schrijft Dennis Praet samen met Youri Tielemans absolute geschiedenis in Engeland


Foto: © photonews 29 september 2019 20:29

Het is een pittig dagje geworden voor Dennis Praet en Youri Tielemans. Die eerste mocht al blij zijn dat hij er heelhuids vanaf kwam toen tegenstander Hayden een aartsgevaarlijke tackle inzette. Nadat deze rood kreeg, duwde Leicester nog ferm door.

De wedstrijd tussen Leicester en Newcastle was bijna halfweg toen bezoeker Hayden het met een doodschop op Dennis Praet gemunt had. Lees er HIER meer over. Na de uitsluiting voor Hayden ging de partij uiteraard nog verder en werd het een feestelijke bedoening bij Leicester.

Praet bleef nog op het veld tot de 79ste minuut. Youri Tielemans speelde zelfs de volledige negentig minuten. De ploeg van de Belgen hield het gaspedaal steevast ingedrukt. Voor Newcastle werd het een ware lijdensweg: het werd getrakteerd op een forfaitscore.

Ndidi op het scorebord

Ricardo Pereira en Vardy (2x) hadden de match al in een beslissende plooi gelegd. Tussendoor had Dummett een eigen doelpunt gemaakt. In het slot pikte ook voormalig Genk-speler Ndidi zijn doelpuntje mee. De 5-0 is de grootste zege die Leicester City ooit boekte in de Premier League. Zelfs in het kampioenenjaar was dat nooit het geval.

Premier League \\ Newcastle United \\ Leicester City
 
 
 
Reacties.