Lukaku hoeft stadsrivaal niet te vrezen: Franck Ribéry maakt op zijn oude dag malaise compleet bij Milanezen

29 september 2019 23:00

Ruim een week geleden loodste Romelu Lukaku zijn ploeg Inter nog naar de zege in de stadsderby tegen AC Milan. Dat de rood-zwarten geen rol van betekenis gaan spelen in de Serie A, is wel duidelijk. Milan is afgegleden naar de zestiende plek na verlies thuis tegen Fiorentina.

Milan had reeds zijn vorige twee competitiematchen verloren. Het vertrouwen was dus al niet bijster groot. Dat beterde er niet op toen Pulgar vanop de stip de score opende. Castrovilli besliste de match eigenlijk al met de 0-2. Het moment van een sterspeler uit zijn generatie moest dan nog komen.

Franck Ribéry, de 36-jarige wispelturige Fransman die na twaalf jaar vertrok bij Bayern München, toonde dat hij het scoren nog niet verleerd is door de 0-3 aan te tekenen. Fiorentina heeft dus nog wel degelijk iets aan de ancien. De eerredder was Leão was enkel een doekje voor het bloeden voor de thuisploeg.

Glorietijden lang vervlogen

Terwijl Fiorentina zich handhaaft in de linkerkolom, heeft AC Milan na zes wedstrijden slechts vier ploegen achter zich in de stand. Toch een triestige vaststelling voor een club die in 2007 nog voor een derde en voorlopig laatste maal de Champions League won.

Kevin Vanbuggenhout

Serie A \\ AC Milan \\ Fiorentina
 
 
Reacties.