Er was dus wél contact tussen Anderlecht en Engels, maar Vanhaezebrouck legt uit waarom hij de verdediger niet moest hebben

30 september 2019 21:34

Bjorn Engels doet er momenteel alles aan om met Aston Villa te slagen in de Premier League. In 2018 stond de verdediger echter op de radar van RSC Anderlecht. Hein Vanhaezebrouck legt uit waarom hij hem toen niet liet komen.

Er is al veel gezegd en geschreven over die vermeende toenadering tussen RSC Anderlecht en Bjorn Engels. Laatstgenoemde vond de overstap nooit een optie, maar net dat spreekt Hein Vanhaezebrouck tegen. 

Meer zelfs: volgens de voormalige coach van paars-wit stond Engels wél open voor een terugkeer naar België en dus een transfer naar Anderlecht. "Maar dat was destijds niet het type verdediger waarnaar ik op zoek was."

"Ik was op zoek naar een speler met veel snelheid die ook hoger op het veld kon spelen", legt Vanhaezebrouck uit in La Capitale. "Bovendien was het te gevaarlijk om een speler met zo'n verleden bij Club Brugge aan te trekken."

Geen Engels, wel... Lawrence en Sanneh

Uiteindelijk trok Engels op uitleenbasis naar Stade Reims. In de Ligue 1 vond de verdediger zijn niveau helemaal terug. Leuke extraatje: Vanhaezebrouck haalde toen James Lawrence en Boubacar Sanneh naar het Astridpark...

Redactie

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Champions League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ Aston Villa
 
 
Reacties.