Filip De Wilde na slappe Anderlecht-Waasland-Beveren: "Er was zoveel ruimte om Anderlecht pijn te doen"

30 september 2019 14:40

Anderlecht wist ook zondag niet te winnen. In de tweede helft kon de recordkampioen een resem kansen creëren, maar vooral de eerste helft was zeer matig van paars-wit. Filip De Wilde volgde de partij tussen twee van zijn ex-clubs vanop de tribune.

De 55-jarige Filip De Wilde was een aandachtige toeschouwer in het Lotto Park. Hij begon zijn carrière bij Beveren en pakte bij Anderlecht zes landstitels en drie Bekers. De Wilde was allerminst onder de indruk van wat hij zag, bekende hij aan Voetbalkrant.com.

“De eerste helft was evenwichtig. Ik moet zeggen dat Waasland-Beveren echt goed stond. Anderlecht speelde te traag om tot kansen te komen.”

“Anderlecht kwam sterk uit de kleedkamer en had, vooral via Nasri, altijd op voorsprong moeten komen. Daarna verwaterde het spel wel weer snel. En natuurlijk was er ook een dosis pech mee gemoeid. Als die kopbal van Luckassen binnenvalt, is de teneur helemaal anders. Je voelde al snel dat een doelpunt genoeg was om de wedstrijd te winnen." 

Dat je er thuis niet in slaagt om te scoren tegen Waasland-Beveren, duidt op problemen

Al is het niet alleen pech dat er voor gezorgd heeft dat Anderlecht zondag de weg naar doel niet vond. Paars-wit scoorde amper zes doelpunten in negen competitiewedstrijden tot dusver. Paars-witte topschutters zijn Michel Vlap en Nacer Chadli met twee doelpunten, evenveel als bijvoorbeeld Davy De Fauw en Siebe Schrijvers, die amper aan spelen toekomt bij Club Brugge. "Als je er niet in slaagt om in een thuismatch tegen Waasland-Beveren te scoren, duidt dat op problemen", beseft ook Filip De Wilde.

Enkel Waasland-Beveren doet het nog slechter qua gemaakte doelpunten. Ze vonden slechts vijf keer de weg naar de netten. En ook die Beverse offensieve onmacht is Filip De Wilde zondag niet ontgaan. "Er was zoveel ruimte om Anderlecht pijn te doen, maar ze waren niet in staat om een aanval in elkaar te knutselen”, besluit de 33-voudige international.

Dennis Rosiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.