Ole Gunnar Solskjaer over vertrek Romelu Lukaku: "Het was tijd voor hem om te gaan"

30 september 2019 15:09

Romelu Lukaku was onder Ole Gunnar Solskjaer geen onbetwiste titularis bij Manchester United. Mede daardoor vertrok hij naar Inter, waarvoor hij al drie keer scoorde in de Serie A.

De Noorse coach van Manchester United heeft geen spijt van het vertrek van Romelu Lukaku: "Het was tijd voor Romelu om te vertrekken. Dat wist hij zelf ook. Hij wilde hier niet meer zijn. En wat heb ik aan spelers die hier niet willen zijn?", vertelt Solskjaer aan the Sun.

Toch kan de Noor niet anders dan vaststellen dat het ook dit seizoen weer stroef loopt voor de Mancunians. Ze staan voorlopig op een elfde plaats in de Premier League, met maar acht gemaakte doelpunten in zes wedstrijden. "Natuurlijk, we hebben Alexis Sanchez en Romelu Lukaku laten vertrekken. Je moet geen voetbalkenner zijn om te beseffen dat we dus best nog wel versterking nodig hebben in de aanval."

Bovendien liggen met Marcus Rashford en Anthony Martial twee spitsen in de lappenmand. Dat betekent dat Manchester United maandagavond in de clash tegen Arsenal wellicht zal starten met Mason Greenwood in de spits. De 17-jarige heeft al mooie dingen laten zien dit seizoen: hij scoorde onder meer het enige doelpunt in de Europa League-wedstrijd tegen Astana.

Dennis Rosiers

Premier League \\ Manchester United \\ Inter Milaan
 
 
Reacties.