Dit zijn de twee héél vreemde redenen waarom Wanyama uiteindelijk niet naar Club Brugge kwam


Foto: © photonews 30 september 2019 22:30

Club Brugge greep afgelopen transferperiode in extremis naast Victor Wanyama. Nochtans werd de middenvelder tot twee keer toe op Olympia verwacht. Het verhaal achter de schermen leest dan ook heel vreemd.

Club Brugge had in de laatste week van de mercato een akkoord met Tottenham Hotspur. De West-Vlamingen zouden zo’n twaalf miljoen euro storten op de Londense bankrekening. Zo ver kwam het nooit.

Nochtans stond er op vrijdag 30 augustus een privéjet te wachten om Victor Wanyama over het Kanaal te vliegen. Het Nieuwsblad weet dat hij zijn kat stuurde. Maar de reden is héél banaal.

Deel één: familie haalt neus op

Het nieuws over de nakende transfer had ook Kenia bereikt. En de familie van Wanyama had het niet meteen hoog op met Club Brugge. Van Tottenham naar de Belgische vice-kampioen? Ook de speler begon te twijfelen. 

Deel twee: schrik voor de privéjet

Twee dagen later - we zijn inmiddels zondag - hetzelfde verhaal. De privéjet staat opnieuw met draaiende motoren te wachten. Opnieuw geen Wanyama. Want... na de dood van Emiliano Sala wou hij enkel met de trein komen.

Tussendoor had Wanyama overigens zijn deal met Club Brugge al een paar keer heronderhandeld. Vincent Mannaert en Bart Verhaeghe waren de spelletjes beu. En de rest is geschiedenis...

Champions League \\ Club Brugge \\ Tottenham
 
 
 
Reacties.