Club Brugge dé uitgesproken titelkandidaat? Loodzwaar drieluik zal ware verhoudingen blootleggen

01 oktober 2019 13:11

Nog niet verloren, de minst gepasseerde verdediging, samen met Standard de meest productieve aanval en koploper met een match minder gespeeld: Club Brugge lijkt met sprekend gemak door de competitie te razen. Voor velen is blauw-zwart nu al de uitgesproken titelkandidaat.

Wie of wat kan Club Brugge van een nieuwe landstitel houden, luidt dan de vraag. Ten eerste moeten we dan gaan kijken naar de club zelf. Er zijn ploegen met een ruimere kern, maar nergens is er in de breedte meer kwaliteit dan bij blauw-zwart. Grote namen moeten zich tevreden stellen met plaatsjes op de bank of in de tribune en dat lukt alleen maar als er gewonnen wordt.

In dat opzicht is het drukke programma van de vicekampioen een zegen, zodat de typeploeg van Clement nu en dan kan uitrusten. Of dat punten gaat kosten in de competitie moet nog blijken, al vielen de gelijke spelen in eigen huis tegen Genk en Eupen wel respectievelijk vier en drie dagen na Europese matchen. Toeval?

Grootste uitdagers?

Voor het overige is het uitkijken naar wie Club wat in de weg kan leggen. De drie grootste pretendenten zijn Standard, Antwerp en Gent. KRC Genk is nog wat op zoek naar zichzelf. De Rouches hebben aanvallend keuzes te over, maar in defensief opzicht zijn er toch nog wat zorgen.

De kwaliteitsinjectie heeft van Antwerp een outsider gemaakt, maar de club betaalt leergeld in de stap van een zeer sterk collectief blok naar een ploeg die het spel moet maken. Gent brengt in de Ghelamco Arena mooi voetbal op de mat én wint. Maar een ploeg die niet wint op verplaatsing wordt geen kampioen.

Waardemeter

Het komende drieluik in de competitie -thuis tegen Gent, naar Moeskroen en thuis tegen Standard- wordt een mooie waardemeter, want voorlopig heeft Club nog maar twee toppers betwist: de thuismatchen tegen Genk (1-1) en tegen Anderlecht (2-1). Als Club met minstens 7 op 9 door dat moeilijke competitiedrieluik, met daartussen nog een match tegen PSG, komt, dan pas kunnen we spreken van de uitgesproken titelkandidaat.

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
Reacties.