Praet: "Europees voetbal zou erg mooi zijn voor Leicester"

01 oktober 2019 07:47

Dennis Praet ruilde begin september Sampdoria voor Leicester. De Foxes zijn met veertien op 21 uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen.

Praet incasseerde zondag nog een vreselijke tackle tegen Newcastle. "Ik heb veel geluk gehad”, vertelde de Rode Duivel aan Sporza. “Het had veel erger kunnen zijn. Ik had al snel gemerkt dat scheidsrechters hier minder snel fluiten bij lichtere overtredingen. In Italië fluiten ze dan toch iets makkelijker. Maar zo'n tackle had ik dus nog niet meegemaakt."

Praet lijkt langzaam maar zeker een basisplaats te veroveren bij Leicester. Maar zonder slag of stoot gaat dat zeker niet. “We hebben een heel sterk middenveld. Dat wist ik voor ik naar hier kwam, maar dat is net de uitdaging."

"Ik ben blij dat ik mezelf al heb kunnen tonen tijdens de momenten die ik heb gekregen. Ik wist dat ik niet meteen vast in de basis zou staan, maar ik wil stap voor stap meer minuten afdwingen.”

Praet speelt tegenwoordig als nummer acht. Niet meer als nummer tien of zelfs linksmidden zoals bij Anderlecht.

"In Italië heb ik drie jaar als centrale middenvelder gespeeld, niet meer echt als nummer tien. Fysiek ben ik daar sterker geworden en ik ben gegroeid in de positie als nummer acht. Die positie, met loopvermogen en verdedigende capaciteiten, ligt me wel. Ik ben aanvallend creatief en ik kan ook defensief mijn mannetje staan.”

Welke ambities hebben Praet en Leicester voor dit seizoen? "We proberen Europees voetbal af te dwingen. Het gaat nu heel goed, maar er staan ploegen achter ons die zullen terugvechten: teams  zoals Tottenham en Arsenal. We zijn enthousiast en brengen goed voetbal. Europees voetbal is ons doel en dat zou voor Leicester al heel mooi zijn.”

Premier League \\ Leicester City
 
 
 
Reacties.