Toen waren ze nog met 4: OHL, Union, Westerlo en Virton strijden om de eerste periodetitel in 1B

01 oktober 2019 09:07

OH Leuven heeft Beerschot zo goed als zeker uitgeteld in de strijd voor de eerste periodetitel, waardoor er nog vier ploegen in de running zijn voor een ticket voor de promotiefinale: OHL, Union, Westerlo en Virton.

Oud-Heverlee Leuven is de fiere leider in 1B met het laagste aantal tegendoelpunten. Bovendien pakten de Vlaams-Brabanders ook punten in de wedstrijden waarin ze niet altijd het betere van het spel hadden. Dat hebben ze bij Beerschot en Union aan den lijve kunnen ondervinden.

OHL neemt het in de eerste helft van de resterende zes matchen op tegen 'mindere goden' Lokeren (thuis), Roeselare en Lommel (allebei uit). Daarna volgt een moeilijkere reeks met achtereenvolgens Westerlo, Union (allebei thuis) en Virton (uit). Twee van de drie cruciale matchen voor eigen publiek, dat speelt alvast in hun voordeel.

Union

Voor het beste voetbal in 1B moeten we misschien wel in het Brusselse zijn. Sterkhouders Selemani, Tau en Niakaté verdienen nu elders hun brood, maar hun vertrek is zeer goed opgevangen. Achterin is er niet veel gewijzigd en centrale middenvelders Teuma en Nielsen boezemen menige tegenstander angst in.

Westerlo

De sterkte van de Kemphanen is misschien wel het feit dat de automatismen van vorig seizoen nog aanwezig zijn. De weinige nieuwkomers werden goed ingepast en met drie punten achterstand op leider OHL is alles nog mogelijk in de resterende zes matchen.

Virton

Wellicht dé grote verrassing in de linkerkolom. De promovendus had vooraf hoge ambities en maakt die vooralsnog ook waar. Na een 0 op 6 in de eerste twee matchen werden de vier volgende partijen (de forfaitzege tegen Roeselare NIET meegerekend) gewonnen met elf gemaakte goals en nul tegen.

Wie verwacht u na 14 speeldagen bovenin het klassement? Laat het ons weten in onderstaande poll.

1e klasse B \\ Westerlo \\ Virton \\ OH Leuven \\ Union SG
 
 
 
Reacties.