Ajax zet indrukwekkende reeks neer in Europa

03 oktober 2019 13:42

Club Brugge verraste afgelopen dinsdag vriend en vijand door 2-2 gelijk te spelen bij Real Madrid, maar ook de 0-3-zege van Ajax op bezoek bij Valencia gaat de wereld rond. De Nederlanders zijn al meer dan twee jaar Europees ongeslagen in uitduels.

Het seizoen 2017-2018 begon desastreus voor Ajax. In de laatste voorronde van de Europa League gingen de Ajacieden eruit tegen het bescheiden Rosenborg BK. Nadat de Noren de heenmatch met 0-1 hadden gewonnen in Nederland, versloegen ze Ajax thuis met 3-2. Deze nederlaag was voor de rood-witten meteen de laatste op vreemde bodem in Europa.

De reeks van twaalf ongeslagen Europese uitwedstrijden startte op 1 augustus 2018 met een 1-3-zege in de tweede voorronde van de Champions League bij Sturm Graz. Na deze zege bij de Oostenrijkers volgden gelijke spelen tegen Standard, Dinamo Kiev, Bayern München en Benfica.

Vervolgens ging Ajax winnen bij AEK Athene, Real Madrid, Juventus en Tottenham Hotspur. Dit seizoen begon met gelijke spelen tegen PAOK Saloniki en APOEL Nicosia, en een glorieuze 0-3-overwinning bij Valencia. Benieuwd of de Amsterdammers deze indrukwekkende reeks kunnen voortzetten op bezoek bij Chelsa en Lille.

Nico Wieme

Champions League \\ Ajax \\ Chelsea \\ Lille OSC \\ Valencia CF
 
 
Reacties.