Samatta lacht tanden bloot, maar weet: "We moeten elkaar meer pushen"


Foto: © photonews 03 oktober 2019 22:16

Een gelijkspel pakken in de Champions League tegen Napoli met de aanvoerdersband rond je arm. Het doet wat met een mens. Ally Samatta glunderde woensdagavond. "Ik ben heel fier", klonk het oprecht.

"Dit is een fantastisch gevoel", verwoordde hij het. "Ik ben trots op gans het team. Na Salzburg hebben we op het mentale vlak toch wel wat moeten veranderen. Het was ook een strijd in ons hoofd."

Ondanks het positieve gevoel, blijft Genk toch ook achter met de wetenschap dat het de mogelijkheden had om de partij winnend af te sluiten. "Er zat misschien meer in, maar we mogen toch blij zijn. Napoli had enkele goede kansen, net als wij. Het gelijkspel lijkt me wel terecht."

Samatta vocht tijdens de partij een robbertje uit met ex-Genkspeler Kalidou Koulibaly. "Hij is een heel goede verdediger, niet makkelijk om tegen te voetballen. Maar we speelden als team tegen het team van Napoli, het ging niet om het duel tussen mij en Koulibaly."

Jupiler Pro League

Zondag moet Genk deze lijn doortrekken in de Belgische Jupiler Pro League, iets waar het moeilijkheden mee had tot dusver. "We moeten goed met elkaar praten. We hebben nu het gevoel opnieuw dat we het wel kunnen. We moeten elkaar wat meer pushen om het ook in de competitie zo goed te doen."

Champions League \\ KRC Genk \\ Napoli
 
 
 
Reacties.