Zorc prijst Hakimi en Favre: "Eindelijk een resultaat kunnen vasthouden"

03 oktober 2019 17:08

Borussia Dortmund knoopte na enkele moeilijke weken weer aan met een overwinning op het veld van Slavia Praag. Michael Zorc had daarbij woorden van lof voor matchwinnaar Achraf Hakimi en coach Lucien Favre. "Hakimi heeft op een ongewone positie een uitstekende match gespeeld."

Na de 0-2-zege op bezoek bij Slavia Praag is nog niet alles koek en ei bij Borussia Dortmund, maar deze wedstrijd bracht wel enkele positieve zaken naar voor. “Achraf Hakimi is normaal gezien een vleugelverdediger. Tegen Slavia stond hij vooraan op de flank. Hij is enorm belangrijk voor ons”, vertelde Michael Zorc aan Kicker.

En of de 20-jarige Marokkaanse international belangrijk was voor de Borussen. Hij scoorde beide doelpunten. “We hadden erop gerekend dat we tegen Slavia ruimte zouden krijgen die we dan met de snelheid van Hakimi konden benutten”, aldus de sportdirecteur van BVB.

Zorc liet ook niet na een pluim op de hoed van trainer Lucien Favre te steken. “Het plan van onze coach is perfect gelukt. Hij heeft enkele veranderingen doorgevoerd. Dat was ook nodig na de voorbije weken. Toen domineerden we matchen, kwamen we op voorsprong, maar vergaten we nadien om de boel gesloten te houden. Bij Slavia konden we eindelijk eens een resultaat vasthouden.”

Ligue 1 \\ Champions League \\ Nice \\ Borussia Dortmund \\ Slavia Praha
 
 
 
Reacties.