Liverpool ontsnapt aan diskwalificatie

03 oktober 2019 13:02

Liverpool won vorige week in de derde ronde van de League Cup met 0-2 bij MK Dons. Aangezien de 'Reds' de niet-speelgerechtigde Pedro Chirivella lieten opdraven, riskeerde de club gediskwalificeerd te worden. De organisator van het bekertornooi toonde zich echter mild.

Pedro Chirivella werd vorig seizoen door Liverpool uitgeleend aan het Spaanse Extremadura. Sinds zijn terugkeer naar Liverpool beschikte de ex-speler van o.a. Willem II en Go Ahead Eagles nog niet over de zogenaamde ‘international clearance’.

De EFL Board, die de League Cup organiseert, onderzocht het voorval en besloot om de ‘Reds’ niet te diskwalificeren omdat er sprake is van verzachtende omstandigheden. Liverpool komt ervan af met een boete van ongeveer 225.000 euro.

De ploeg van coach Jürgen Klopp had vorig seizoen al contact opgenomen met de Engelse voetbalbond om de internationale vrijgave voor Chirivella aan te vragen. Nadien kon de Champions Leaguewinnaar zijn speler zonder problemen inzetten bij competitiewedstrijden.

Nico Wieme

Liverpool FC \\ Red Bull Salzburg
 
 
Reacties.