Carcela "Kon mijn salaris verdrievoudigen in Qatar, maar sportieve primeerde"

03 oktober 2019 07:59

Mehdi Carcela kreeg deze zomer heel wat aanbiedingen om Standard te verlaten. Vooral dan vanuit Qatar. Toch loopt hij nog steeds rond in Luik.

Bij het Qatarese Al-Sailiya had de flankaanvaller bijvoorbeeld zijn salaris kunnen verdrievoudigen. Tegenover Sudpresse vertelde hij nu waarom hij in België bleef: “Het sportieve aspect overtuigde mij.”

“Ik heb nog niet alles bereikt wat ik wil bereiken met Standard. Misschien kan het binnen twee of drie jaar wel. Er was ook interesse uit Frankrijk en Spanje, maar echt concreet werd dat nooit.”

Carcela bleef uiteindelijk bij de Rouches. “Ik heb de knop omgedraaid. Ik kom bijvoorbeeld niet meer te laat op training. Ik besef dat dat een gebrek aan respect is naar mijn ploegmaats toe.”

De Belgische Marokkaan heeft een leuk afscheidscadeau in gedachten voor Standard: “De titel!” Carcela werd al kampioen met de Rouches in het seizoen 2008-2009, na testwedstrijden tegen Anderlecht; Het was het jaar van de doorbraak voor de piepjonge Carcela, die toen vooral als invaller fungeerde.

Johan Walckiers

Europa League \\ Standard \\ Arsenal
 
 
Reacties.