Er moest iets gebeuren bij Anderlecht, Verschueren geeft meer uitleg: "Moeilijke weg, ook door financiële grenzen"

03 oktober 2019 17:59

Anderlecht zoekt naar oplossingen en hoopt dat Frank Vercauteren er daar één van is. Na intern overleg werd besloten dat de huidige situatie binnen de technische staf niet ideaal was. Michael Verschueren geeft meer uitleg.

Het bestuur moest ingrijpen, want een massale revolte liet niet lang meer op zich wachten. Met Vercauteren hopen ze op korte termijn succes te verzekeren. "We weten dat zoiets alleen kan met overwinningen”, aldus Michael Verschueren. 

"Dat vertrouwen moeten we nu match per match proberen terug te winnen. We zijn een weg ingeslagen, waarin we nog altijd blijven geloven. Uiteraard is het tot dusver niet goed. Wat we voor ogen hebben, met onze keuzes en beleidsvisie, vergt duidelijk meer tijd dan iedereen had gedacht. We zijn daarbij ook niet geholpen door blessures en cruciale spelers die meer tijd nodig hebben om zich te manifesteren."

Financiële beperkingen

6 op 27 en amper 5 goals gescoord in die 9 matchen en de fans die zich roerden. Paniekvoetbal is het niet, want er moest iets gebeuren. Maar wat er dit seizoen (en vorig) allemaal gebeurde is niet meteen een voorbeeld van een goed bestuur van een club. De financiële beperkingen zijn er uiteraard ook, maar daartegenover staat dat er toch veel geld werd uitgegeven.

"Uiteraard delen we de onvrede van een deel van de fans. Maar ook moeten we het positief geduld en de blijvende hoop ondersteunen met een daadkrachtig beleid. We bouwen eigenlijk een gloednieuw team, met veel jongens uit de eigen opleiding. Dat is dan kiezen voor de moeilijkste weg, namelijk die op lange termijn. We doen dat binnen de financiële grenzen die er door omstandigheden uit recente en verdere verleden ook zijn."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.