Vormer gaat voor drie blauw-zwarte titels met drie verschillende coaches: "Hij was helemaal anders voor een groep"

03 oktober 2019 22:33

Ruud Vormer wil met Club Brugge zijn derde titel op zak steken. Opvallend: de Nederlander kan dat ook met drie verschillende coaches doen. Ziet hij ook een verschil in werkwijze?

Het was Michel Preud’homme die Ruud Vormer in 2014 ging halen bij Feyenoord. Onder de Luikenaar vierde de Nederlander zijn eerste Belgische landstitel, om er vervolgens onder de hoede van Ivan Leko nog eentje bij te doen. 

Anno 2019 is het Philippe Clement die Olympia opnieuw in vervoering moet brengen. “Het zijn drie sterke karakters”, vertelt Vormer in Het Laatste Nieuws. “Maar toch zijn er opmerkelijke verschillen.”

“Michel en Phille kan je met elkaar vergelijken”, gaat de Brugse kapitein verder. “Al is dat ook niet onlogisch als je weet dat ze jarenlang hebben samengewerkt. Al zijn er wel andere tactische accenten. Ook op menselijk vlak zijn het allebei toppers. Ze gaan door het vuur voor hun groep.”

Het systeem van Leko? We hebben Atlético Madrid en Borussia Dortmund pijn gedaan met dat systeem - Ruud Vormer

Vormer en Leko hadden dan weer wel enkele aanvaringen. Al komt er bij Vormer geen slecht woord uit over de Kroaat. “Voor een groep was Leko helemaal anders. Dat geldt overigens ook voor zijn systeem.”

“We hebben topclubs als Atlético Madrid en Borussia Dortmund pijn gedaan in die 3-5-2”, legt Vormer uit. “Maar het wordt gemakkelijker te bespelen eens je het doorhebt als tegenstander. De huidige 4-3-3 laat meer ruimte om te variëren.”

Redactie

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Club Brugge \\ Standard \\ Arsenal
 
 
Reacties.