28 spelers kwamen al in actie voor Anderlecht, wie wordt nummer 29?

04 oktober 2019 16:03

Er is al veel gezegd en geschreven over het hoge aantal spelers (28) dat minuten maakte in het eerste elftal van Anderlecht dit seizoen. Toch zijn er ook nog enkele spelers die nog niet op het veld stonden en in aanmerking komen om de 29e speler te worden. Een overzicht.

Doelmannen

Er is geen enkele reden om Hendrik Van Crombrugge naar de bank te halen en een andere doelman te brengen. Maar moest er nu toch iets met hem en doublure Thomas Didillon -één match gespeeld- gebeuren kan men bij Anderlecht terugvallen op Frank Boeckx en Davy Roef, samen goed voor bijna 200 matchen in de Jupiler Pro League.

Beloften

Woensdag hadden we het nog over Yaya Guindo (lees meer), de 16-jarige aanvaller die al raak trof bij de beloften en in de oefenmatch tegen Roeselare afgelopen maandag. Colassin is een van de coming men van de jonge garde en Sowah speelde ook nog niet.

Gevestigde waarden

Ten slotte zijn er ook nog enkele spelers met naam en faam die door verschillende omstandigheden -blessure of bijvoorbeeld geen toekomst meer bij de club- nog geen minuut speelden voor de hoofdmacht van Anderlecht. Denk maar een Makarenko, Bakkali, Najar, Musona en Chipciu. Kan een van hen verrassen met een selectie de komende weken?

Van Saief ook geen spoor, al mocht hij wel aantreden in de Testimonial Game van Vincent Kompany op 11 september. Ten slotte is er nog een apart geval: Landry Dimata. Indien fit, wordt er zeker op hem gerekend, maar de aanvaller is erg blessuregevoelig.

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Charleroi
 
 
 
Reacties.