Kleine en grotere aanpassingen onder Vercauteren? Backs zullen in ieder geval meer vrijheid krijgen


Foto: © photonews 04 oktober 2019 13:52

Twee haantjes in het kippenhok... Dat is wat Anderlecht nu gedaan heeft. Geen slechte keuze om het eens af en toe te laten botsen, want zoals het nu ging, kon het niet verder. Frank Vercauteren zal zich ook laten gelden.

Vercauteren is geen meelopersfiguur. Wat we horen is dat er nu al goeie afspraken gemaakt werden. De eerste contacten dateren al van vorige dinsdag, na de nederlaag tegen Waasland-Beveren. Vercauteren was wel geïnteresseerd, maar wou eerst toelichting over zijn takenpakket en verantwoordelijkheid.

Backs hoger

Die zijn uitgeklaard in een gesprek met Michael Verschueren en Vincent Kompany. Kompany moet daarbij toegegeven hebben dat hij fouten maakte qua people management. Niet onlogisch, want hij is het niet gewend aan het hoofd van een kern te staan. Vercauteren moet nu dus eigenlijk de groep gaan managen. En iedereen op zijn juiste plaats zetten.

Waarschijnlijk zullen er ook kleine of grotere aanpassingen komen in het systeem. De backs die amper over de middenlijn komen, zal één van de eerste punten zijn die hij met Kompany gaat bespreken. Dat is immers een pijnpunt in de aanval van Anderlecht. Het maakt hen te voorspelbaar. Vercauteren is een aanhanger van backs die overlappen met de flankaanvallers.

Trebel?

De vraag is of volgende week ook Adrien Trebel opnieuw zal gerehabiliteerd worden. Als Vercauteren meent dat die beter is dan de andere middenvelders - ten spijt van wat Coucke en Kompany mogen denken - zal hij die laten spelen. Wat ook een aanpassing op het middenveld zou kunnen brengen. We zien Vercauteren immers niet meteen met twee 'tienen' spelen. 

Na de internationale break zal er veel duidelijk worden. Vercauteren heeft twee weken om zijn ploeg klaar te krijgen voor de match op Eupen. Daar is het alweer van moeten natuurlijk...

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Charleroi
 
 
 
Reacties.