Wat met de titelkansen van OHL na vertrek Vercauteren? Euvrard krijgt alles nu op zijn schouders

04 oktober 2019 16:23

In de nasleep van de komst van Frank Vercauteren naar Anderlecht gaat er eigenlijk weinig aandacht naar wat dat betekent voor OH Leuven. Frank Vercauteren vulde er immers een belangrijke rol in. Samen met Vincent Euvrard zette hij de Vlaams-Brabanders weer op de rails.

Terwijl Euvrard wel wekelijks op de voorgrond trad als hoofdtrainer was het toch meestal Vercauteren - wel in samenspraak met Euvrard - die de knopen doorhakte. Vercauteren lichtte heel de club door en liet hen weten wat ze nodig hadden om terug naar 1A te kunnen. En het seizoensbegin liet alvast het beste vermoeden. 

Technisch directeur Wim De Corte was gisteren naar verluidt zwaar in zijn wiek geschoten toen hij het nieuws vernam dat Vercauteren met onmiddellijke ingang ging opstappen. Dat hadden ze immers niet zien aankomen, ondanks het bericht dat in de krant gelanceerd was dat Vercauteren op een long list stond om Kompany te gaan bijstaan. 

Wat betekent dat nu voor de promotiekansen van OHL? Dat wordt koffiedik kijken, maar feit is wel dat de volledige verantwoordelijkheid nu op de nek valt van Euvrard, die eerder kon terugvallen op de enorme ervaring en kennis van zijn 58-jarige compagnon. Het 'werkte' tussen die twee. Nu moet blijken of Euvrard klaar is om het allemaal alleen te dragen.

1e klasse B \\ Sporting Lokeren \\ OH Leuven
 
 
 
Reacties.