Maxime Lestienne is de surprise van de chef: "Hij past echt goed in ons systeem"


Foto: © photonews 04 oktober 2019 15:47

Maxime Lestienne zat in de voorselectie van Roberto Martinez voor het nakende tweeluik van de Rode Duivels en vrijdag had de bondscoach goed nieuws voor hem. De flankaanvaller van Standard schopte het nu ook tot de definitieve selectie.

"Hij verdient het om erbij te zijn na wat hij dit seizoen heeft laten zien bij Standard", verklaarde Roberto Martinez zijn keuze voor de 27-jarige Maxime Lestienne. In 2013 werd hij al eens opgeroepen voor de Rode Duivels, maar spelen deed hij nog niet.

"Zijn type kunnen we makkelijk inpassen in onze manier van spelen", ging de bondscoach verder. "Ik zie in hem een klassieke '10' , die altijd de diepte ingaat op zoek naar ruimte en ook veel intensiteit voor de dag legt zonder bal. Hij is ontzettend gegroeid en is belangrijk voor zijn club"

Of hij ook zal spelen, dat is nog maar de vraag. "Je eerste minuten maken voor de nationale ploeg is altijd mooi. Iedereen is geselecteerd omdat ze goed genoeg zijn om te spelen, nu is het kijken hoe de onervaren spelers zich aanpassen aan het niveau." Aan Lestienne dus om zich te bewijzen.

Standard \\ België
 
 
 
Reacties.