Nu al cruciale partij in strijd om het behoud in 1B


Foto: © photonews 04 oktober 2019 11:00

De strijd om de eerste periodetitel is nog steeds erg spannend in 1B, maar ook het gevecht tegen de degradatie kan boeien. In de eerste plaats zijn Lommel en Roeselare daarin verwikkeld. Die twee teams staan vrijdagavond tegenover mekaar in het Soevereinstadion.

Het zijn de enige ploegen die nog niet wisten te winnen in 1B: het verlangen naar een driepunter is dus enorm. Lommel toonde zich de voorbije weken wel als een zeer kranige ploeg. Het hield een punt thuis tegen Lokeren en bleef in de matchen voordien in de competitie in Leuven en zelfs in de beker bij Standard lang overeind. Een laat tegendoelpunt nekte de Limburgers tweemaal.

Roeselare beleeft een wel zeer tumultueus seizoen, met het lange wachten op inkomende transfers tijdens de voorbereiding en meer recent die flirt met het faillissement. Dat heeft er ook bij de spelersgroep flink ingehakt. In Lokeren en thuis tegen Westerlo zagen de West-Vlamingen in korte tijdsspanne de wedstrijd verloren gaan. Hoog tijd dus om de rug opnieuw te rechten.

Mentale tik uitdelen

Lommel vat de wedstrijd aan met twee punten meer. Ondanks dat het door het systeem met de play-downs nog een lange strijd zal worden om het behoud, is dit toch voor beide teams een mogelijkheid om een rechtstreekse concurrent een tik te geven. Roeselare maakt de verplaatsing zonder de geblesseerden Damman, Kuisch, Rommens en Santos Silva.

Kan jij de uitslag van Lommel - Roeselare voorspellen? Dan zit er zeker een mooie prijs in via BETFIRST!

1e klasse B \\ Roeselare \\ Lommel SK
 
 
 
Reacties.