Wie volgt Gent op als bekerwinnaar? Loting houdt de topploegen tot halve finales uit elkaar, underdogs op vinkenslag: "Uiteraard een doel"


Foto: © photonews 04 oktober 2019 22:06

De Beker van België heeft zijn kaarten op tafel gegooid en zo is de loting tot en met de finale bekend bij de vrouwen. En er zouden wel eens leuke wedstrijden kunnen komen.

De achtste finales staan op zaterdag 12 oktober op het programma. De Slag om Vlaanderen tussen Gent en Club Brugge springt daarbij het meest in het oog.

"Natuurlijk willen we in de Beker van België zover mogelijk raken, dat is een tastbaar doel", liet Leo Van Der Elst van blauw-zwart al eens weten. Dan wacht toch meteen een harde noot om te kraken, zo blijkt. De ronde van 12 oktober op een rijtje:

Anderlecht B - Standard A
AA Gent B - Genk B
Aalst A - Standard B
Genk A - Moldavo A
AA Gent A - Club Brugge A
Woluwe A - OHL B
Tienen A - OHL A
Anderlecht A - Wuustwezel A

Maar: ook de volgende rondes zijn al geloot. De kwartfinales (16 november) en halve finales (25 januari) brengen mogelijk ook nog hele leuke duels richting finale op 15 april 2020 op een nog te bepalen locatie - de voorbije jaren werd de bekerfinale onder meer gespeeld in Beveren, Mechelen, Westerlo, Eupen en Denderleeuw.

Favorieten ontlopen elkaar

Anderlecht - OH Leuven, Genk B tegen Genk A? Het kan allemaal in de kwartfinales, afhankelijk van wie doorgaat. Gent heeft het thuisvoordeel in al zijn wedstrijden op weg naar een eventuele finale, in de halve finales zou het Gent - Standard en Genk - Anderlecht kunnen worden als de favorieten zich niet laten verschalken.

Anderlecht A of Wuustwezel A - Tienen A of OHL A
AA Gent B of Genk B - Genk A of Moldavo A
AA Gent A of Club Brugge A - Aalst A of Standard B
Anderlecht B of Standard A - Woluwe A of OHL B

AA Gent A / Club Brugge A / Aalst A / Standard B - Anderlecht B / Standard A / Woluwe A / OHL B
AA Gent B / Genk B / Genk A / Moldavo A - Anderlecht A / Wuustwezel A / Tienen A / OHL A

 
 
 
Reacties.