Westerlo verliest na vreemde scheidsrechterlijke beslissingen: "Iedereen had het gezien, behalve diegene die het moest zien"

06 oktober 2019 11:18

't Is een duur verlies geworden voor Westerlo zaterdag tegen Virton. De Kemphanen moeten de rol bovenin even lossen en dat had niet gehoeven. Ze verloren immers door een discutabele penalty en zagen zelf een goal afgekeurd.

Bob Peeters wou de ref van dienst, Maarten Toeback, echter niet de grond inboren. "We hebben zelf kansen genoeg gehad om te winnen, maar we verliezen met 0-1", aldus Peeters. "Bepaalde factoren hebben beslist over de match en daar kan je weinig tegenin brengen. Ik denk dat de beelden voor zichzelf spreken. Iedereen heeft het gezien, behalve de persoon die het moest gezien hebben."

Er moet volgens Peeters iets gebeuren in de opleiding. "Er zijn 24 profploegen en er zijn veel jonge refs die in de Proximus League debuteren. Maar terwijl er in 1A met VAR's en dergelijke gewerkt wordt, moeten die jonge refs het hier zonder hulpmiddelen doen. Help die mensen en begeleid ze in hun eerste stappen op profniveau."

Johan Walckiers

2e klasse \\ Westerlo \\ Virton
 
 
Reacties.