Overzicht Premier League: Manchester City verliest in het slot, Chelsea dankt jeugdproducten en Batshuayi

06 oktober 2019 17:07

Zondagnamiddag moest Manchester City kost wat kost de drie punten thuis houden tegen Wolverhampton. De landskampioen zag grote titelrivaal Liverpool namelijk winnen het slot tegen Leicester City.

Man City onderuit 

Wolverhampton, met Dendoncker aan de aftrap, liet gedurende de volledige wedstrijd heel wat kwaliteit zien. De Mexicaan Jiménez was een gesel voor de defensie van The Citizens en kon in de eerste helft de score al openen. 

Manchester City groeide doorheen de partij en raakte ook nog de lat. Toch waren het The Wolves die verrassend met de drie punten gingen lopen. Na een razendsnelle counter kreeg Jiménez de bal tot bij de ingevallen Traoré en die maakte er 0-1 van. Tien minuten later deed diezelfde Traoré de boeken nog helemaal toe. Man City moet nu al acht punten achtervolgen op Liverpool. 

Chelsea begint te draaien

Frank Lampard koos opnieuw voor heel wat jong geweld aan de aftrap en dat loonde tegen Southampton. Na een klein half uur stonden Tammy Abraham en Mason Mount al op het scoreblad. Southampton maakte via Danny Ings wel nog de aansluitingstreffer, maar de hoop op meer werd al snel door Kanté ontnomen. In het slot van de partij maakte Michy Batshuayi er ook nog 1-4 van.

Arsenal springt naar de derde plek

Na een evidente overwinning tegen Standard hoopten ze bij Arsenal ook op een overwinning tegen Bournemouth. David Luiz maakte er nog voor de tiende minuut 1-0 van. Bij Bournemouth kwam nog onder meer Danjuma tussen de lijnen, maar een gelijkmaker viel er niet meer. Arsenal zit nu plots in het spoor van Manchester City. 

Arjen T'Sjoen

Premier League \\ Manchester City \\ Chelsea \\ Southampton \\ Wolverhampton
 
 
Reacties.