Guardiola krijgt vragenvuur over 19-jarig toptalent: "Om mee te strijden hebben we de Silva's, De Bruyne's en Agüero's nodig"

06 oktober 2019 11:37

Door de blessurelast bij Manchester City zou Phil Foden zondagnamiddag wel eens zijn kans kunnen krijgen van Pep Guardiola. Het jonge Engelse toptalent krijgt er daar niet zoveel van en daar heeft de Engelse pers wel vragen bij.

Op zijn persconferentie kreeg Guardiola dan ook heel wat vragen daarover. "Dit team moet titels en prijzen winnen en het proces voor jonge voetballers heeft tijd nodig. De beste manier is stap voor stap”, aldus de Spanjaar.

“De club eist niet dat de Champions League elk seizoen wordt gewonnen, maar wél dat we op alle fronten meedoen, zo lang mogelijk en daar hebben we ervaren spelers voor nodig. Wanneer ze getalenteerd zijn, krijgen ze speeltijd. Maar tegelijkertijd staan we in Engeland en Europa tegenover de beste voetballers. Daar hebben we de David Silva’s, de Kevin de Bruyne’s, de Sergio Agüero’s en de Fernandinho’s voor nodig. Dat gaat niet met een jonge basis."

De 19-jarige Foden heeft nog maar één basisplaats en drie invalbeurten gekregen. “Of Foden geduldig is onder de huidige situatie? Ik weet het niet, ik heb niet met hem gesproken. Ik hoop het. Ik kijk niet naar leeftijd. Als een speler zich aandient, dan dient hij zich aan. En als dat niet het geval is, dan niet. Iedereen weet wat mijn mening over Phil Foden is. Hij zal dit seizoen en de komende seizoenen veel spelen.” 

Johan Walckiers

Premier League \\ Manchester City \\ Wolverhampton
 
 
Reacties.