Borussia Mönchengladbach en Wolfsburg voeren Bundesliga aan

07 oktober 2019 13:32

Borussia Mönchengladbach is na zeven speeldagen de verrassende lijstaanvoerder in de Bundesliga. De Borussen stonden voor aanvang van de speeldag nog vijfde, maar mogen zich nu met behulp van de falende concurrenten de fiere leider noemen.

Wie dacht dat Bayern München na de 2-7-zege bij Tottenham Hotspurs zomaar over Hoffenheim zou lopen, kwam bedroegen uit. De Duitse recordkampioen verloor in de eigen Allianz Arena met 1-2. Aangezien ook Freiburg, Leipzig, Schalke, Dortmund en Leverkusen niet konden winnen, levert de 5-1-zege tegen Augsburg Borussia Mönchengladbach de voorlopige leidersplaats op.

De Borussen namen een blitzstart tegen Augsburg. Na amper dertien minuten flikkerde al de 3-0 op het scorebord. Nog voor de pauze liep de thuisploeg uit tot 4-0. Tegen het einde van de wedstrijd zongen de Borussiafans al over de landstitel.

Na de nederlaag thuis tegen 1899 Hoffenheim staat Bayern München zelfs maar derde. De verrassende tweede is het ongeslagen Wolfsburg dat met 1-0 won van Union Berlijn.

Bart Vandenbussche

Bundesliga \\ Bayern München \\ Borussia Dortmund \\ FC Schalke 04 \\ VfL Wolfsburg \\ Bayer Leverkusen \\ Bor. Mönchengladbach \\ Union Berlin \\ Freiburg \\ 1899 Hoffenheim \\ RB Leipzig
 
 
Reacties.