Vercauteren over mooi versus realistisch voetbal: "Ik ben pas blij als ik mooie dingen gezien heb, maar..."

08 oktober 2019 17:54

Frank Vercauteren gaat de eindbeslissingen wat het betreft het sportieve nemen bij Anderlecht. In samenspraak met Vincent Kompany, maar Vercauteren wordt de man die de verantwoordelijkheid draagt. En dan mag het soms wel eens over resultaten gaan.

Vercauteren moet het evenwicht zoeken tussen het romantische en het realistische. "Weet je hoelang ik hier gespeeld heb? Ik heb toch het Anderlecht-DNA, denk ik dan. Ik was ook niet gewend om de bal weg te stampen", aldus Vercauteren.

"Daartegenover staat dat ik ook realistisch ben. Elke trainer wil winnen, liefst met goed voetbal. Maar elke trainer wil ook winnen als ze slecht spelen. Maar nee, daar ben ik niet tevreden mee. Ik ben pas blij als ik win en ook mooie dingen gezien heb."

Dit is een grote uitdaging, vooral omdat je de mensen hoop geeft

Bij Anderlecht staat hij misschien wel voor de grootste uitdaging uit zijn carrière. "(twijfelt) Misschien waren die uitdagingen in het buitenland wel nog groter, maar dat was vooral achteraf gezien. Gezien de situatie hier, gezien de noden... is dit wel een grote uitdaging."

"Vooral omdat je mensen hoop geeft en die hoop moet ingevuld worden. Dat is niet enkel mijn taak, maar die van iedereen die iets met Anderlecht te maken heeft. Of er kwaliteit moet bijkomen? We zijn oktober... We kunnen nu niets bijhalen, dus heeft het ook geen zin om daar nu over te praten. We zullen in januari wel zien."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.