Krijgt Vanaken nu wel speelminuten? "Zij kregen toen hun debuut, meer moeten we daar niet achter zoeken"


Foto: © photonews 08 oktober 2019 15:23

Spelen of niet spelen? Dat is de vraag die iedereen zich stelde bij de selectie van Hans Vanaken voor de Rode Duivels. In het vorige internationale tweeluik bleef hij 180 minuten op de bank en nu hoopt de Gouden Schoen uiteraard op meer.

De eerste vraag is natuurlijk op welke positie Hans Vanaken zichzelf ziet spelen bij de nationale ploeg. “Ofwel als een van de twee spelers voor de verdediging, ofwel als deel van het tweetal achter de spits”, legde Vanaken uit, al ging zijn voorkeur uit naar de rol achter de centrumaanvaller. “Want op verdedigend vlak kan ik nog wel enkele stappen zetten.”

De concurrentie is natuurlijk niet min op die positie. “Hazard speelt uiteraard, want hij heeft alles wat nodig is op die positie. Ik ben twee keer voor hem mogen invallen, maar ik vul die rol iets anders in”, ging Vanaken verder.

Zij kregen hun kans om te debuteren, meer moeten we daar niet achter zoeken.

Tegen San Marino en Schotland bleef hij op de bank en zag hij Benito Raman en Yari Verschaeren wel minuten pakken. “Dat zijn beslissingen van de bondscoach. De match was toen al gespeeld en voor hen was het een kans om te debuteren. Meer moeten we daar niet achter zoeken.”

Bij Club speelt hij alles en bij de Rode Duivels dus nagenoeg niets. “De lat wordt bij Club steeds hoger gelegd en de druk is ook hoger. Bij de Rode Duivels heb ik een ander gevoel. Als de coach beslist om mij in te brengen, zal ik klaar zijn”, besloot de middenvelder van blauw-zwart.

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ België
 
 
 
Reacties.