Nieuwe clash Beerschot-KV Mechelen vandaag op de Bond over licentie Malinwa


Foto: © photonews 08 oktober 2019 10:18

Vandaag buigt de licentiecommissie van de KBVB zich ook over KV Mechelen. De club werd op 10 april door het BAS veroordeeld voor matchfixing. Beerschot diende toen klacht in tegen de licentie van KVM. De licentiecommissie moet zich daar nu over uitspreken.

Beerschot argumenteert dat KV Mechelen zijn licentie nooit had mogen krijgen omdat op 24 november 2018 voorzitter Johan Timmermans door oud-bondsvoorzitter Gérard Linard op non-actief werd gezet. Daarvoor voeren ze een mail van Linard op waarin hij die beslissing toelichtte. 

Timmermans was op dat moment lid van het Uitvoerend Commité van de KBVB en Beerschot haalt het reglement erbij. De licentie mag niet worden toegekend als een lid geschrapt of geschorst is door een Belgische of buitenlandse sportinstantie. 

KV Mechelen reageert door te zeggen dat een mail geen afdoend bewijs is. De kans dat Malinwa uit competitie wordt genomen is bijzonder klein. En om hun licentie voor volgend seizoen te vrijwaren. De degradant van dit seizoen zal waarschijnlijk hun licentie weer aanvechten. Daarom gaan ze voor een nieuwe eigenaarsstructuur. Alle veroordeelde bestuursleden zijn intussen ook al aan de kant gezet.

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.