KV Mechelen verdedigt zich: "Beerschot heeft geen belang bij deze zaak omwille van het tijdstip waarop de klacht werd ingediend"


Foto: © photonews 09 oktober 2019 07:13

Beerschot viel gisteren op de licentiecommissie nogmaals de licentie van KV Mechelen aan. Ze argumenteerden dat ex-voorzitter Johan Timmermans geschorst was op het moment dat hij nog een functie bij de club bekleedde.

Thierry Lamar, de advocaat van Malinwa, gaf achteraf uitleg aan GvA. Hij legde uit waarom de klacht niet ontvankelijk kan zijn. "Zo ontbreekt er een handtekening op de klachtbrief én werd de klacht ingediend via mail en niet per aangetekend schrijven, zoals het bondsreglement dat voorschrijft. Anderzijds heeft Beerschot ook geen belang bij deze zaak wegens het tijdstip waarop de klacht is ingediend."

De zaak zou volgens hem ook ongegrond zijn omdat Timmermans louter geschorst was als lid van het Uitvoerend Comité van de KBVB. "Niet meer, niet minder. Als gerechtigd correspondent van KV Mechelen kon hij wel nog volwaardig optreden. Zelfs de schorsing was onwettig. Want de bondsvoorzitter heeft volgens het bondsreglement niet de bevoegdheid om iemand uit het Uitvoerend Comité te schorsen."

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.