De zoektocht naar de laagste stamnummers: 11. De ratjes van het 'andere' Gent

09 oktober 2019 16:00

Heel veel teams verwijzen graag naar hun stamnummer om de authenticiteit of oudheid van hun club in de verf te zetten. Bij de laagste stamnummers (en dus de oudste clubs) zijn vele teams echter al verdwenen. De komende maanden grasduinen wij in het verleden. Deze week: 11. KRC Gent.

Een aantal weken geleden spraken we al over KAA Gent, de oudste Gentse voetbalclub volgens stamnummer en momenteel nog steeds helemaal bovenaan de competitie meedraaiende in 1A, nadat het enkele jaren geleden voor het eerst in zijn lange geschiedenis de titel pakte op het hoogste niveau.

Maar er zijn natuurlijk véél meer ploegen in Gent, en zo is er ook eentje met stamnummer 11. Momenteel speelt KRC Gent weliswaar in de Tweede Amateurklasse, ze blijven toch gezien worden als een historische rivaal van de Buffalo's. 

Oostakker & KAA Gent Ladies

De Ratjes kenden doorheen hun geschiedenis vele namen (RC Gand, RRC Gent, RRC Heirnis Gent, KRC Gent-Zeehaven) en dus ook fusies met Heirnis Gent, Meulestede en Oostakker, maar blijven toch vooral bekend als 'Racing Gent'.

Meer dan een eeuw speelden ze in het Emanuel Hielstadion, tien jaar geleden volgde de verhuis naar het PGB-stadion in Oostakker. Dat stadion delen ze overigens met de vrouwenploeg van ... KAA Gent, die momenteel uitkomen in de Super League en hun thuiswedstrijden ook afwerken in Oostakker, naast het oefencomplex van de Buffalo's overigens.

Back to the roots

De befaamde Kevin Franck - die ooit in de kern van Real Madrid speelde - was speler van de Gentse club, die sinds 1953 niet meer actief is geweest op het hoogste niveau en vooral derde en vierde klasse met elkaar afwisselde, met in de jaren '80 een dieptepunt met enkele jaren eerste provinciale.

Momenteel spelen ze opnieuw in hun gekende zwarte uitrusting in Tweede Amateurklasse, waar ze het meestal moeten zien te stellen met een stekje in de subtop. Dit jaar zijn ze met 16 op 18 echter prima aan het seizoen begonnen.

Erelijst:

Bekerfinalist (1x) in 1912

Aernout Van Lindt

2e amateurliga A \\ KAA Gent \\ Racing Club Gent
 
 
Reacties.