🎥 Gnabry blijft maar scoren, maar Duitsland gaf nog wel een dubbele voorsprong uit handen

09 oktober 2019 22:51

Duitsland heeft een dubbele voorsprong uit handen gegeven in een vriendschappelijk interland tegen Argentinië, zonder Messi. De match in Dortmund eindigde op 2-2.

Vooraf was er veel te doen over de match, vooral door de keeperskwestie bij de Mannschaft. Er komen steeds meer stemmen op om Ter Stegen tot eerste doelman te maken, ten koste van Neuer. Dat leidde onder meer tot grote ergernis van Uli Hoeness, de grote man bij Bayern München, die dreigde met een boycot. Hij zou geen enkele speler meer afstaan als Neuer zijn basisplaats verliest.

Löw zette Ter Stegen wel in de goal, maar kiest wel voor Neuer als Duitsland naar het EK gaat. Geen boycot dus en dat hebben de Argentijnen geweten. Na 15 minuten bracht Serge Gnabry, dé man in vorm bij Bayern, zijn land op voorsprong en in minuut 22 gaf hij de assist voor de 2-0.

Na de rust maakte Argentinië gelijk via Lucas Alario (66') en Lucas Ocampos (85'). Verder werd er niet meer gescoord. Zondag neemt Duitsland het in poule C van de EK-kwalificaties op tegen Estland en dan zal Manuel Neuer het doel verdedigen.