Engeland maakt statement: "We stappen allemaal van het veld"

09 oktober 2019 15:18

De Engelse nationale ploeg heeft laten weten dat het in de komende interlands het veld zal verlaten bij racistische geluiden of opmerkingen.

Engeland speelt op vrijdag 11 oktober in Tsjechië en maandag 14 oktober in Bulgarije zijn interlands voor de EK-kwalificatie van Euro 2020. Als er in die wedstrijden nog maar enige vorm van racisme te horen is, dan stappen de spelers van het veld. Dat vertelde Tammy Abraham, aanvaller bij Chelsea en de Three Lions, aan de Engelse krant Daily Mirror

"Harry Kane (de kapitein van Engeland) zei dat als er racisme voorvalt er met de speler in kwestie wordt gesproken en dat we gezamenlijk van het veld stappen als hij er niet tevreden mee is", vertelde Abraham. "We zijn een team. Als er iets gebeurt naar één speler, gebeurt het naar ons allemaal."

Niets nieuws

Het is de Engelse nationale ploeg vooral te doen om de wedstrijd in Bulgarije. Tijdens de wedstrijden tegen Kosovo en Tsjechië hadden enkele Bulgaarse fans zich ook al van hun kleinste kant laten zien. Dat zorgde ervoor dat er voor deze wedstrijd 5000 tickets minder verkocht mochten worden als sanctie van de Europese voetbalbond UEFA. 

Maar ook enkele Engelse spelers kregen al te maken met racisme. Tijdens de wedstrijd in Montenegro in maart kregen onder andere Raheem Sterling en Danny Rose apengeluiden naar het hoofd geslingerd.

Maatregelen

De UEFA heeft een driestappenplan als er racisme wordt opgemerkt tijdens een wedstrijd. Eerst moet er een aankondiging gemaakt worden. Als het blijft voorvallen, dan kan de scheidsrechter de wedstrijd voor enkele minuten staken en moet er weer een melding komen. Indien het dan nog verdergaat, dan kan de scheidsrechter de wedstrijd staken of laten herspelen.

Dante Bellon

Engeland
 
 
Reacties.