Castagne morgen vervanger van Meunier: "Volgende zomer kijken voor transfer"

09 oktober 2019 18:23

Timothy Castagne staat donderdagavond aan de aftrap tegen San Marino. Bondscoach Roberto Martinez wil geen risico's nemen met Thomas Meunier, die zondag waarschijnlijk wel in Kazachstan speelt.

Castagne is de vaste vervanger van Meunier geworden. Soms krijgt hij zelfs de voorkeur. "Hij kan spelen, ik kan spelen. Als hij een beetje geblesseerd is, dan speel ik. Anders is het andersom. Ik zie hem niet als vijand hé. Die rolverdeling is goed", aldus de rechtsachter.

Zijn blessure kwam wel ongelegen of hij had nu misschien wel voor Napoli gespeeld. Al zit hij met Atalanta ook wel in de Champions League. "Ik heb nog niet mijn beste vorm, maar heb toch al vier matchen kunnen spelen. En ik ben terug op het juiste moment: als de mooie matchen er net aankomen."

Timide

"Ja, ik heb nagedacht over een transfer. Er was wel heel wat interesse, maar uiteindelijk heb ik beslist om te blijven. Waarschijnlijk ga ik volgend jaar wel op zoek naar nog een stap hogerop, maar nu ben ik geconcentreerd op dit seizoen en mijn prestaties."

In ieder geval is hij een certitude geworden voor Roberto Martinez, al wil hij dat zelf niet gezegd hebben. "Ik voel me beter in de groep. Ik ben toch een timide jongen en in het begin had ik het daar wel moeilijk mee tussen al die bekende gasten. Maar nu heb ik toch al wat wedstrijden gespeeld en heb ik al gescoord. Dat maakt het makkelijker."

Johan Walckiers

België \\ San Marino
 
 
Reacties.