Club Brugge laat makelaars document ondertekenen: "Uitstekend initiatief"

10 oktober 2019 10:47

Exact een jaar nadat operatie "Propere Handen" uitbrak, laat Club Brugge makelaars die met hen zaken willen doen een contract ondertekenen. "Dit is een goed idee en we consulteren er nu zelf clubs over", luidt het in de makelaarswereld.

Bij Club Brugge hebben ze het document “Know Your Agent” (ken je makelaar) ontworpen. De bedoeling is om enkel nog met bonafide makelaars in zee te gaan. Makelaars die met de competitieleider willen onderhandelen, moeten bewijzen dat ze de nationale en internationale regelgeving voor makelaars volgen.

Daarnaast moeten makelaars bewijzen dat ze nooit veroordeeld werden voor matchfixing en dat ze geen volmacht hebben op een rekening van een voetballer. Op die manier wil blauw-zwart vermijden om betrokken te geraken in zwartgeldcircuits.

In de makelaarswereld wordt er positief gereageerd op het initiatief van Club. “We willen andere clubs aanmoedigen hetzelfde te doen”, zegt Jesse De Preter van de Belgische makelaarsvereniging. Het Nieuwsblad weet dat de meeste makelaars het “Know Your Agent”-contract al ondertekend hebben.

Nico Wieme

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.