Roberto Martinez gaat de laatste rechte lijn voor het EK anders aanpakken dan het voorbije WK

10 oktober 2019 06:36

Mits geen grote ongelukken is België vanavond zeker van deelname aan Euro 2020. Door het feit dat de Rode Duivels tegen San Marino genoeg hebben aan een puntje heeft de bondscoach al een plan kunnen uitstippelen wat betreft de laatste weken voor het EK.

In 2018 bleef de Belgische delegatie nog zo lang mogelijk in het oefencentrum in Tubeke. De reden daarachter was simpel: niet te ver van familie en vrienden. In 2020 kiest Roberto Martinez voor een andere aanpak.

Tubeke wordt het uitvalsbasis van de Rode Duivels tijdens het toernooi, maar in de weken ervoor wil de bondscoach een stagen in het buitenland inlassen. Een week à tien dagen weet Het Laatste Nieuws.

Baku is een uitzondering

Heel het toernooi en de periode die daaraan vooraf gaat in Tubeke houdt gevaren in. "De lijn tussen een vertrouwde omgeving en verveling is dun. We kunnen best niet langer dan 20 dagen in dezelfde omgeving blijven", aldus de bondscoach.

Een buitenlandse stage dus voor het EK en tijdens het toernooi wel in Tubeke, om vanuit ons land naar de speelsteden te vliegen. Tenzij het in Baku (Azerbeidjan) te doen is. "Dan kunnen we best daar even een week verblijven", klonk het nog.

Hannes Van Gael

België \\ San Marino
 
 
Reacties.