Babel vindt dat spelers te veel op hun statistieken beoordeeld worden: "Niet allemaal Cristiano Ronaldo"

10 oktober 2019 10:30

Nederland geeft vanavond Noord-Ierland partij. Voor Ryan Babel zou dit zijn 61ste interland in het shirt van Oranje kunnen betekenen. "De cijfers van een speler worden te belangrijk gemaakt."

Ryan Babel speelde al veertien wedstrijden onder bondscoach Ronald Koeman. Daarin was hij goed voor vier doelpunten en gaf hij twee assists. Ondanks die magere oogst is de spits van Galatasaray best tevreden over zijn inbreng. “Tegenwoordig worden spelers nog meer beoordeeld op doelpunten en assists, vooral als je een aanvaller bent”, vertelt Babel aan VI.

Babel vindt dat de buitenwereld te veel naar de cijfers kijkt. “Dan wordt er gezegd: negen wedstrijden en maar twee keer gescoord en één assist. Daardoor is hij dan slecht of goed. Er wordt niet gekeken of hij uiteindelijk zijn team tijdens de wedstrijd goed heeft geholpen om te winnen.”

De spits van Oranje begrijpt wel waarom de buitenwereld op die manier redeneert. “Heel vaak kennen de mensen de opdrachten die de trainer zijn spelers meegeeft niet. Ik vind het jammer dat het zo gaat. We kunnen niet allemaal Cristiano Ronaldo zijn die vijftig goals per seizoen maakt. Dat wil niet zeggen dat je dan per se onbelangrijk bent voor een elftal.”

Nico Wieme

Nederland \\ Noord-Ierland
 
 
Reacties.