Martinez spreekt vrijuit over het project-Kompany: "Op dat vlak is Anderlecht zoals Real Madrid"

10 oktober 2019 19:33

Vincent Kompany en Frank Vercauteren werken momenteel aan wederom een Anderlecht 2.0. De hoofdstedelingen willen met efficiënter uit de interlandbreak komen. Roberto Martinez gelooft er alleszins in.

“Ik heb altijd gezegd dat de combinatie van speler en manager bijna onmogelijk vol te houden is”, vertelt de bondscoach van de Rode Duivels in Het Laatste Nieuws. “Maar als iemand het kan is het Vincent Kompany.”

Ondanks de tegenvallende resultaten is Martinez fan van de filosofie en visie van Kompany. “Ik ben alvast verrast hoe snel de spelers zijn visie en filosofie opgepikt hebben. Vincent twijfelt niet, hé. Hij is heel helder in wat hij zegt en doet.”

“Maar hij beschikte niet over een echte spits”, zoekt Martinez naar redenen voor de slechte start. “Bovendien is de ploeg heel jong. Het vertrouwen zakte weg door het uitblijven van de resultaten.”

Je moet het werk van Vincent Kompany inschatten op het einde van het seizoen - Roberto Martinez

“Kompany kreeg simpelweg de tijd niet om te corrigeren. Op dat vlak is Anderlecht zoals Real Madrid. Er is geen tijd. Iedereen passeert door de fast lane. Je moet het werk van Vincent inschatten op het einde van het seizoen.”

Redactie

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ België \\ San Marino
 
 
Reacties.