Verschaeren scoorde zijn eerste voor Rode Duivels: "Ik zei 'neenee', maar hij stopte de bal in mijn handen"

10 oktober 2019 23:55

Wat een jaar voor Yari Verschaeren... Van de beloften van Anderlecht naar titularis en nu al zijn tweede wedstrijd voor de Rode Duivels. En gescoord! Met dank aan Yannick Carrasco.

Je kan niet meer rond de 18-jarige Verschaeren. Hij wordt gepromoot als de nieuwe 'golden boy' van het Belgische voetbal. Maar als je ermee spreekt is het nog altijd dezelfde bescheiden jongen als toen we hem een dik jaar geleden een eerste keer spraken.

"Ik begrijp nog niet goed dat dit allemaal met mij gebeurt", schudde hij ongelovig het hoofd. "Ik bedank de ploegmaats dat ik die penalty zelf mocht nemen. Het was een prachtig gebaar. Die jongens willen me zo goed mogelijk ontvangen en daar zijn ze vandaag zeker in geslaagd."

Verschaeren dwong zelf de penalty af, maar was al aan het weglopen om de oudere spelers de eer te gunnen. "Maar Yannick Carrasco kwam naar me toe en zei dat ik mocht trappen. Ik zei nog 'neenee', maar hij stak me de bal in mijn handen. Ongelooflijk dat ik gescoord heb voor de Rode Duivels."

De eerste berichten stroomden al binnen op zijn gsm, maar het zal wel niet de laatste keer zijn dat hij een goal maakt voor de nationale ploeg, durven we wedden. "Ik probeer me te tonen elke keer ik die kans krijg. Nu al een eerste goal hebben is geweldig. Waar ik aan dacht? Dat ik het niet meer weet, ik was echt overdonderd"

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ België \\ San Marino
 
 
Reacties.