Castagne na slachtpartij tegen San Marino: "Een signaal naar de concurrentie? Dat houden we voor het EK zelf!"

11 oktober 2019 05:30

België won donderdagavond met 9-0 van San Marino. Een evenaring van de grootste Duivelse zege ooit.  

“We hebben het goed gedaan vandaag”, vertelde Timothy Castagne achteraf. “We hebben met veel tempo korte combinaties op de mat gelegd. We mogen tevreden zijn.”

“We creëerden veel kansen, maar toch bleef de brilscore lang op het bord staan. Maar eens de nul van het bord was, ging het razendsnel. Ook in de tweede helft ging het vlot toen de eerste tegen de touwen hing.”

“We hebben een stuk beter gespeeld dan in San Marino. Natuurlijk was het mooi om te scoren, al had ik er misschien wel twee moeten maken.”

België schakelde in de slotfase nog een versnelling of twee hoger en flirtte nog even met de dubbele cijfers. “Natuurlijk zaten we met die tiende in ons hoofd. Jammer genoeg lukte dat net niet meer.”  

De Rode Duivels trekken nu naar Kazachstan. “Dat is zeker geen evidente verplaatsing: het is meer dan zes uur vliegen. We moeten het daar doen zoals we vandaag hebben gedaan.”

België plaatste zich door de zege tegen San Marino als eerste voor het EK. “Een signaal naar de concurrentie is dat niet. Dat houden we voor het EK zelf.”  

Simon Wauters

België \\ San Marino
 
 
Reacties.