Benteke: de gelukkigste Rode Duivel na demonstratie tegen San Marino?

11 oktober 2019 19:05

België maakte gisterenavond brandhout van San Marino. Zeven verschillende doelpuntenmakers zorgden voor negen doelpunten.

Over de vijftigste (en 51e) goal van Romelu Lukaku en de allereeste van Yari Verschaeren is al heel wat geschreven. Maar voor één Rode Duivel was zijn doelpunt misschien nog belangrijker.

Christian Benteke zorgde gisteren voor de 7-0. Drie minuten nadat hij Romelu Lukaku was komen aflossen. Voor de spits van Crystal Palace waren het zijn eerste duivelse minuten sinds juni van vorig jaar. Het was van maart 2017 geleden dat hij nog eens scoorde voor de nationale ploeg.

Ook in Engeland heeft Benteke het niet onder de markt. Zijn laatste doelpunt voor de Eagles dateert al van 21 april. Het duurde 172 dagen vooraleer hij tegen San Marino opnieuw de weg naar doel vond. Bijna een half jaar.

In de Premier League moet Benteke het dit seizoen vooral stellen met (korte) invalbeurten. Een doelpunt of assist leverden 232 minuten voorlopig nog niet op.

Natuurlijk was het mààr San Marino, een club die in Engeland zelfs in de League Two nog zou moeten vechten voor elk punt. Maar een opluchting zal het doelpunt zeker zijn geweest.

Crystal Palace ontvangt volgende week zaterdag Manchester City. Een week later bekampt het  Arsenal in het Emirates Stadium. Daar scoorde Big Ben in april zijn laatste voor Crystal Palace. We zijn benieuwd of een op het eerste zicht overbodige zevende goal tegen de allerlaatste op de FIFA-ranking de trein opnieuw heeft laten vertrekken voor Belg. 

Simon Wauters

België \\ San Marino
 
 
Reacties.